torsdag den 14. marts 2013

Omverdensmodellen


Virksomheden jeg vil analysere med omverdens modellen er Hotel Hilton i Portsmouth, som er de sted jeg arbejder i 3 uger.

Den afhængige omverden

Konkurrenter er for eksempel hotellet som:

-          Marribtt Portsmouth

-          ibis Hotel Portsmouth

-          Somerset House Boutique Hotel

-          Holiday Inn Express Portsmouth Gunwharf Quays

-          Portsmouth Marriott Hotel

-          Seacrest Hotel

Hotellets kunder er en meget bred gruppe, største delen er turister som kommer for at holde ferie. Derudover er der mange forretningsrejsende der bruger hotellet blot til en enkelt overnatning. De har også nogle enkelte som kommer for at spise i deres restaurant.

Et hotel på størrelse med dette har rigtig mange leverandører, som de er afhængige af for at hotellet fungerer. Blot for at deres restaurant er der 4 leverandører som jeg har lagt mærke til, de får marmelade fra et firma kaldt Home made English Jam, som er nogle små glas, de bruger til deres morgenbuffet. De får alle deres grøntsager fra et sted, deres mælkeprodukter fra et andet sted. Deres servietter kommer fra et bestemt sted, der skulle lave nogle i rigtig god kvalitet.

Udover dette har de også en masse vigtige leverandører, hvis man kan kalde dem det. De firmaer som hjælper turister med at finde hoteller, hvis de ikke valgte at brugt dette hotel ville en stor del af deres gæster forsvinde.

Den uafhængige omverden

Deres Demografiske forhold er at de går op i at deres service er den bedste man kan få. Deres kunder skal ikke mangle noget og alt skal være i fin stand.

Deres teknologiske forhold er alle deres maskiner, de bruger afsindig mange maskiner ude i køkkenet, vaskeriet, rengøring og computer overalt på hotellet. I deres fremtid vil de effektivisere deres service og prøve at få denne service til at blive endnu bedre. De vil arbejde sig hen imod at der aldrig sker fejl, så gæsterne på hotellet vil have en endnu bedre oplevelse.

På Hotellet skal de følge nogle lovgivningsmæssige krav som er de regler der er i EU, der er nogle standarder der skal leves på til for at må have et hotel. I deres restaurant skal de leve op til de krav der er stillet når der skal laves mad. Jeg har for eksemplet set de står og måler temperaturen i mange ting, fordi hvis de har overskredet nogle temperaturer siger loven de ikke må servere det for kunderne.

På et hotel er der mange kultureller forhold som støder sammen, fordi der kommer så mange gæster fra hele verden. På et hotel er der gæster som ikke kan tåle det ene og det andet, så derfor bliver der brugt meget tid på at gøre den enkelte gæst tilfreds og gøre så det passer til deres kultur.

Der er ingen interesseorganisationer for hotel Hilton som jeg kender til.   

De økonomiske forhold for dette Hotel er at de højest sandsynligt har kunne mærke at finanskrisen, da mange ikke har været på ferie og derfor har der måske ikke været så mange gæster. Men Hotel Hilton er et virkelig stort og kendt hotel så slev om der er dyrt vil gæsterne stadig komme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar